big ben and london eye

här kommer fler bilder från när jag och jessica var inne i london. förövrigt blir det rätt mycket svengelska här.
"jag: jag går och lägger mig, godnatt. jon: sleep well. jag: yea, you too." "jag: ett, två, tre, four, five, sex" "kommer ikea delivary idag?" och det är bara några väldigt få exempel, haha. men det är väll ett bra tecken att det börjar bli svårt att komma på hur man säger vissa saker på svenska, eller...





















'cause i'm mr. brightside

kom precis hem efter en lång dag i london. det blev lite shopping på oxford street. affärerna är så galet stora så det tar timmar att gå igenom bara en affär(om man gör det riktigt noga.) sedan åkte vi och kollade på big ben och london eye.
har idag sett den första riktigt snygga killen, han var sjukt lik chace crawford, och då säger det väll sig själv hur snygg han var...


big ben


london eye


big ben

om du reser dit i vår säg att jag gärna kommer åter

har idag vart på westfields som tydligen är europas största köpcentrum. ja det var gigantiskt, himla fint och det fanns massor med affärer. det var så mycket så att man knappt orkade gå in i några lixom. sen så bestod mycket av ck, armani, burberry osv, och ja det är väll inte riktigt min prisklass eller stil.
kom iallafall hem med en skjorta, ljus, och 18 ringar. förövrigt åkte jag och joanna dubbeldäckare för första gången idag, och det var rätt spännande, hahaha! ikväll blir det nog en pub med några tjejer härifrån barnes.


just arrived to westfields


at westfields


at the bus

du har en annan röst, annan färg, ett annat land, med andra klockor som ringer

skolan idag var faktiskt kul. jag är ju lite efter och har lite att ta igen men det blir nog bra. känns jävligt skumt att ha läxor igen, haha. ska skriva ett formellt brev tills måndag, samt massa uppgifter.
kvällen spenderades med joanna på en pub vid barnes pond. det blev däremot en tidig kväll eftersom att vi ska åka till westfields och shoppa tidigt imorgon.






joanna & jag


thursday

off to school.


it was given as a promise to each and every man

det var trevligt på kyrkan, massa svenska tjejer. satt mest och tjötade med folk. när kyrkan stängde gick vi vidare till en svensk pub. nästa vecka blir de pubrunda, det ser vi fram emot.
är lite nervös inför skolan imån. dels för att jag kommer in så sent, och dels över min engelska. men det löser sig nog. har vart en jätte bra dag, precis som jag trodde. ser fram emot resten av veckan, tror att den kommer att bli super.
nu är det dags för paradise.


utanför the riverside (:


jessica och alva


jag och jessica


alva och maria

if you play, you play for keeps

efter att ha rådfrågat min kära mamma har ja bestämt mig för avancerad. så imorgon börjar jag plugga igen.
på tal om något annat så funkar nästan ingen av mina tangenter, WTF?? fast det är bara på bloggen :s


byebyebyebye ♥

wednesday

kom hem för en stund sen efter att ha spenderat hela förmiddagen med joanna. en tjej som också är nyinflyttad här och bor knappt tio minuters promenad från mig. efter skolan ska vi till riverside, barnen har simmning och tennis. jag har däremot inte tränat där än, har haft ont i halsen sen jag kom hit och vill inte bli sjuk. men snart så.
efter riverside ska jag åka till svenska kyrkan (vart tusan den nu ligger) och träffa jessica. ja vi ska ju inte gå i kyrkan utan ska på någon sådan svensk träff typ. så det känns som en väldigt bra dag.

i don't quite know how to say how i feel

det blev ingen bio, för sandra mådde inte bra. men det var nog lika bra det för jag/vi blev klara med sängen för en stund sen och jag är helt slut nu, haha. tecken på dålig kondition?
imorgon ska jag träffa joanna, en tjej som bor rätt nära mig och flyttade hit i lördags. våra "aupair barn" går i samma skola, så vi ska ses redan vid nio.
kan inte bestämma mig för hur jag ska göra med kursen, avancerad kostar fan 5000, men är det värt det?


min nya säng. den känns gigantisk eftersom att det sörsta jag haft är 1.05.

tuesday

jag är sjukt trött. har vart vaken nästan hela natten, har haft ont. just nu ser mitt rum ut som ett bombnedslag eftersom att ikea kom hit och slängde in alla grejer i mitt rum. jag tror faktiskt inte jag vill ge mig på att bygga ihop den här sängen själv, jag vill ju inte att den ska braka ihop mitt i natten...
förövrigt har jag börjat prata svenska med öländsk (?) dialekt, och när jag kommer på mig själv kan jag inget annat än att skratta åt hur konstigt det låter. men eftersom att barnen, speciellt viktoria pratar med väldig dialekt så blir det att jag också gör det tillslut. kommer alltid att tänka på rickard, ja det här med dialekterna...
undra vad jag ska hitta på idag. pratade lite med sandra om bio, får nog höra med henne. eller ska jag skynda mig och duscha för att åka in till london? hm...

monday

var på rosa huset i morse och gjorde testet, och tydligen sa det att jag ligger på nivån avancerad. eh what? har iallafall ett dilemma nu, ska jag läsa en liten kurs (vocabulary/conversation) eller en större kurs (advanced)? och om jag läser en större kurs ska jag läsa den på avancerad (som jag enligt testet är på) eller en nivå lägre med tanke på att jag redan missat två veckor av kursen. det bästa av allt hade egentligen vart om jag läste avancerad, för det leder till cambridge advanced examination. vad tusan ska jag göra?! får diskutera det med maggan senare...
händer nog inte så mycket idag, är barnvakt ikväll. men nu är frågan om jag ska ta en powernap eller hålla mig vaken så jag somnar tidigt ikväll. sov skitdåligt inatt så jag har lite sömn att ta igen.
vilken dilemma dag.

sunday

mums, idag blev det indisk mat till middag. har inte orkat städa, gör nog det imorgon eller på tisdag. på tisdag ska ju mina möbler komma så då är jag i princip fast i huset i väntan på delivery... längtar efter min 1.40 säng!
imorgon ska jag iallafall till rosa huset och göra ett assessment test, för att se vilken engelska kurs jag ska läsa. tror inte det kommer att gå så bra, har ju mest pratat svenska här än så länge.


viktoria & jake. vet inte om det är mig eller kameran det är fel på?

jag sitter ensam här och undrar var vi hamnar härnäst

idag åkte jag in till hammersmith med sandra. inte så mycket affärer eller speciellt där, men primark fanns iallafall. köpte bara en skjorta och ett linne, men det är galet vad allt där är billigt. tygskor för 25 kr, trosor för 10, snygga partyskor för 150, basictröjor för 30...
ikväll blir det nog bara att ta det lungt. måste städa mitt rum och mitt badrum, och ska upp tidigt imån trots att jag inte börjar jobba försen vid fyra. segt.


saw you twice at the pop show

det har vart en lång men bra dag. gick upp rätt tidigt och följde med familjen till the riverside, och gud vad jag redan älskar det stället. det fanns en miljard tennisbarnor (iallafall nästan), inomhuspool, utomhuspool, utomhustennisbarnor, spa/relax-pooler, spa avdelning, gym, klasser, restaurang, tv rum, datorrum för barn, datorer för vuxna, en egen lounge bara för vuxna. och omklädningsrummen är verkligen jätte fräscha, du får handdukar, shampoo and everything!
på eftermiddagen träffade jag sandra på barnes high street, och vi gick till starbucks och tog en fika. jätte snäll tjej och det var verkligen trevligt. efter det tog jag mig in till london - oxford circus där jag träffade pernilla och cissi. det blev en till fika, och en liten tripp till primark. var däremot tvungen att ta ett väldigt långt och viktigt samtal där så jag hann/orkade inte kolla runt alls. men jag hittade en ring för 17 kr, billigt. vi såg också något väldigt ovanligt, en kropp med två huvuden. är det en eller två personer då?


en ganska misslyckad bild från hammersmith bridge...

för jag faller, vi faller

varför gjorde vi sådär, vad tänkte vi med egentligen? vad tänkte jag med? antagligen tänkte jag inte alls. fast jag tänkte, men brydde mig inte om vad jag tänkte och vad jag visste. jag visste att det inte var en bra idé. att det egentligen var en mycket, mycket dålig idé. fan.
jag saknar dig.

friday

det har vart en mysig kväll. hämtade barnen från skolan och båda hade varsin kompis med sig hem på "playdate". eftersom att jag inte har något busskort än kände jag att jag likaväl kunde stanna hemma ikväll och ha fredagsmys med familjen. jag känner hur barnen börjar ty sig till än mer och mer - ush vilket fult uttryck, haha. jake vill sitta brevid mig eller i mitt knä och se på tv osv.
imorgon är jag ledig, men ska endå följa med till the riverside så att jag lär mig vägen dit och sådär. sen kanske jag ska träffa en tjej inne i london över en fika. blir dock väldigt spännande att se om jag hittar dit, haha. har pratat med en hel del tjejer nu som vill ses och fika, så det blir antagligen en lite mer händelserik vecka.

this time, this place

sitter och gäspar för fullt, är inte vad vid att gå upp så tidigt som jag gör nu. om en stund ska jag träffa pamela, hon är också au pair här i barnes. dags att kila.

they don't really care about us

då var första dagen avklarad. min lediga tid var verkligen seg idag, hade absolut ingenting att göra, och ingen att träffa så jag satt mest bort den. i nästa vecka ska jag iallfall träffa jessica, och det känns bra.
det är så himla mycket här som är annorlunda. jake som är 6 går redan i andra klass. dom har skoluniformer, när dom går hem från skolan måste alla skaka hand med lärarn och säga typ "bye mrs...." dom har gas-spis, vilket jag tycker känns lite läskigt men jag antar att man vänjer sig. husen ser helt annorlunda ut, vänstertrafik, heltäckningsmattor osv osv. nu hittar jag iallfall till skolan, och till barnes "centrum".


i'll take my twist with a shout

eftersom att maggan (värdmamman) var tvungen att jobba idag, och pappa jon är bortrest en vecka måste jag börja jobba ensam redan idag. har precis vart på skolan och lämnat barnen, och hoppas verkligen jag hittar tillbaka dit sen när jag ska hämta dom, haha. är i princip ledig hela dagen fram till tre, förutom några småsysslor som att hänga tvätt. hade tänkt gå ut på en promenad och försöka hitta en affär. tycker att gatorna och husen här är hur mysiga som helst, men det mesta ser likadant ut så det känns som att det är lätt att gå vilse.
huset jag bor i är fint, det är typ fyra/fem våningar, fast inte alls som i sverige. på min våning är det bara mitt rum och mitt badrum, sen en våning upp är det bara ett tv/spel/lekrum.. så det är inte så många rum på varje våning.


huset (:

hello england!

nu är jag framme i london och sitter för tillfället i min provosoriska säng (familjen flyttade i förregår och mina beställda möbler från ikea har inte kommit än) men tycker det är rätt mysigt såhär också.
när jag landade i heathrow och kom ut i ankomsthallen fick jag smått panik. jag hittade ingen som liknade min värdmamma någonstans jag hade inte hennes nr, fick efter ett tag hennes nr men självklart gick det inte att ringa från min svenska mobil. så där står jag och ser förmodligen helt lost ut, då  kommer en skitsnygg och trevlig kille fram och frågar om jag behöver hjälp. fick låna hans telefon och fick kontakt med mamman som letade parkering.
har hunnit vart på the riverside (känns som sådant man ser på tv, typ en "health club", jätte flott med tennisbarnor, gym, pool, utomhuspool, restaurang och hela rubbet.) träffat barnens farmor och farfar, kommit hem och fått en rundtur av huset, spelat spel, fått se viktorias puppet show, ätit och lite sådär.
nu är det snart dags för mig att försöka sova, ska ju upp tidigt imorgon, konstigt det känns att faktiskt ha en anledning till att gå upp, haha.


last night.....

det är sista natten i min säng på väldigt länge. det känns helskumt. det känns inte som att jag skall flytta, samtidigt känns det helt galet att jag faktiskt ska flytta. det är så många blandade känslor så man blir helt snurrig. jag hoppas iallafall att allt blir bra och att familjen är snäll. kommer att sakna alla här hemma så sjukt mycket, men det vill jag inte tänka på nu. då blir jag bara deppig. jag ska förfan flytta and have the time of my life!
nu ska jag kolla på lite serier och så småning om sova. (tror för övrigt att jag precis kommer att klara mig på de 28 kg jag får ha med mig, har det skett ett mirakel?)


monday

jag är lite smått stressad, har inte fått gjort så mycket som jag trodde att jag skulle fått gjort idag. blev iallafall nyss klar med min bok. fick ett samtal från jävla ungdomsmottagningen om att deras läkare inte VET om jag kan få äta samma piller längre (min moster fick bröstcancer), och därför får jag inget nytt recept. hur kan en läkare, som jobbar på en ungdomsmottagning INTE VETA om jag får äta pillret eller inte? fick -med en jävla tur- läkartid på någon annan klinik imorgon, så vi får väll se hur det går. det gör mig ennu mer stressad. men det blir nog bra. flyttar fan om två dagar, helt sjukt.
imorgon kommer jag att ha galet mycket att göra, så det är väll bara att ladda inför en stressig dag.

you're the meaning in my life, you're the inspiration

det har vart en mysig men påfrestande dag. gick upp efter två timmars sömn, tog mig till morfar. vi fikade, gick runt på frölunda och bara pratade i flera timmar. sen var det dags att åka hem och säga hejdå, och vi kommer inte ses på så himla länge. så det kändes rätt jobbigt. direkt när jag kom hem åkte vi till patrick, mia och barnen. fikade, busade, åkte pulka och sådär. sen var det dags att åka hem och säga hejdå till dom också, jag fick verkligen kämpa emot tårarna. jag fattar inte att det kommer gå så himla lång tid tills jag ser dom små skitarna igen. hur galet mycket dom kommer att växa och utvecklas. så ja det har vart lite jobbigt idag, och jag kan tänka mig att det blir värre eftersom jag fortfarande har massor att säga hejdå till. men vad ska man göra, vi ses ju igen.
sen har jag äntligen fått tummen ur röven och börjat lägga fram kläder, hjälp vad svårt det är. har även rensat väskor, lagat två par vantar, två par tights och sytt in ett par jeans, skrivit ner recept som jag vill ha med samt adresser.


det gör ont i mig av bara tanken att inte träffa dom på ett halvår ♥

we are the crowd, we're c-coming out

gårdagen var okej, inte så mycket mer faktiskt. jag menar man har ju alltid kul med sina vänner, men blev riktigt besviken på musiken som spelades på park lane igår. nu är det iallafall bara att ladda om inför min hejdå-middag ikväll. helt galet att jag snart flyttar. och jag har verkligen inte gjort någonting!! har inte börjat packa alls, har inte gjort klart min bok, växlat pengar, fixat ipod, sytt alla saker jag ska hinna sy innan, fixat pillerna... och då har jag andra saker som måste göras varje dag tills jag åker. typiskt mig att skjuta upp allting till det sista.
4 dagar kvar.


katri och veronica


natta och jag - stelt ;D


hm... ;)


baby, are you down?

snart dags för utgång, den sista i göteborg på ett tag. kommer nog inte dö av saknad direkt, det är mer sällskapet än göteborgs uteliv som kan känna sig saknade.
håller förövrigt med katri, det finns inte många snyggare än oss...


you can never say never

dags för sleepover at veronicas. blir nog mysigt. jag hoppas på en kladdkaka, eller någonting annat gott.
6 dagar kvar.


let's have some fun, this beat is sick

gårdagen var bra. fick gjort en hel del. banken, um, rensning, träning, w-träning, utgång. var väll ingen höjdarutgång - hade inte gått till berså igen en onsdag om jag bott kvar här... men det blir ju vad man gör det till, och vi gjorde det till det bästa som gick med dom förutsätningarna. så en kul kväll blev det iallafall.


lollo, fia, katri


irm och malin


irm och malin


katri och malin


fia och lollo


irma, snyggingen själv ;)


malin och katri


ha ha ha...

you taste just like glitter

har vart på isdala med de bästa idag. kan ju konstatera att det inte blivit eller kommer att bli några skridskoproffs av oss, haha. men roligt var det iallafall.
vi får se vad kvällen bjuder på. fler bilder kommer så småningom.





skridskoproffser nr 1.


jag tror det svajar i min själ

har vart hos sigrid hela dagen. hon är så underbar så det finns knappt ord som kan förklara. jag kan verkligen sitta och bara kolla på henne, hur länge som helst. jag började nästan gråta när vi gick därifrån idag, det är inte säkert jag hinner träffa henne igen innan jag åker. det gör ont i mig av bara tanken att inte få träffa henne på så många månader. det gör ont i hjärtat. hur kan något så litet betyda så otroligt mycket.


jag och sigrid (snacka om att jag ser fånig ut)


hjärtat ♥


hjärtat ♥

ten days

tiden bara rinner iväg, fast samtidigt går den långsamt. hur går det ihop? det gör det nog inte, antar att det bara är jag som är snurrig. i helgen har jag inte fått gjort mycket vettigt. har iförsig vart sjuk, så en liten ursäkt har jag ju faktiskt. det blir nog en mindre lugn vecka iallafall. ska hälsa på släkt, umgås med vänner, festa, 'läkar'besök, träningar, börja plocka fram saker.... men det är väll bara att ta en dag i taget. imorgon ska jag åka till sigrid. och förhoppningsvis träffa vännerna på kvällen.
10 dagar kvar.

jag ramlar glada gatan fram, sen ramlar jag tillbaks igen

igår var jag och mamma och fixade nytt pass, blev inte så vackert haha. sen gick vi på stan, handlade och fixade lite saker, lämnade in mitt guldarmband med berlock som skulle på, handlade presenter till familjen i england osv. sen åt vi på restaurang och gick på bio.
idag har jag suttit på jennys jobb i några timmar, stackarn fick jobba över i 2½ timma. sedan gick vi och åt på grekisk restaurang, jätte god mat blev det. så jag har haft tre riktigt mysiga dagar i rad nu.
imorgon vet jag inte vad som väntar. vill bli frisk nu, och måste göra klart min bok. men vi får väll se vad som händer.
12 dagar kvar


jag vill åka till varmare breddgrader....

come on, oh my star is fading

dagen har spenderats med vänner, på stan och bio. avatar var bra, hade nog vart ennu bättre i 3d. jag hade inte tackat nej till att leva i pandora, vilken miljö...
morondagen ser nog rätt liknande ut, stan, mat och bio med mamma. mys.
14 dagar kvar.

och det ser lite ut som den där natten när ladan brann, om du minns

egentligen kanske det var lite tur i oturen att mitt körkort försvann. för det gjorde att jag tog fram mitt pass, vilket i sin tur ledde till att jag såg att mitt pass går ut i juni, och jag kommer ju inte hem försen i tidigast juli!!! så nu måste jag snabbt som attans skaffa ett nytt pass innan jag åker. men det ska nog lösa sig.
nu är det bara lite mer än två veckor kvar, två veckor och en dag för att vara exakt. det är så mycket man vill göra innan, hinna umgås med både familj och vänner. idag ska jag dock bara vara hemma och ta det lungt, det är nämligen sjuka på väg här. så jag ska ladda inför morgondagen då jag först ska på shoppingtur med mina vänner, och sen ska jag och katri se avatar - äntligen!
15 dagar kvar.



who says i can’t be free?

tack du snälla människa som lämnade in mitt körkort till polisen. blev jag glad eller blev jag glad när polisen ringde mig förut och sa att de fått in mitt borttappade körkort! förstår fortfarande inte hur i helvete det kunde försvinna, men uppenbarligen hade det ju gjort det. ska iallafall återhämta det imorgon.
dagen har vart mysig och har spenderats med barnen. åkt pulka, lagat mat, lekt i snön, spelat spel, sett på film, osv.
16 dagar till london.

det är tomma ord som fastnar för att jag låter dom vara kvar

har suttit och pillat med min bok i timmar nu, egentligen hela dagen. det går långsamt. har för trejde gången framkallat kort, hoppas att alla kommer med. har också beställt ett armband. skickade efter en bok i förra veckan, undra vart den tagit vägen...


och så var det ju det där med nyårslöften...

kollade igenom blogghistorik och hittade mina nyårslöften från förra året.

"- börja äta mer mat och mindre mackor
- träna mer och bygga upp muskler och därav mildra mina skador, samt förbättra konditionen
- ta körkort"

ja jag lyckades ju hålla ett iallafall.

och jag har funderat på det där med nyårslöften, alla har att man ska äta mindre sött, träna mer osv. mitt nyårslöfte blir att leva livet, fånga dagen, uppleva nya saker, ha roligt.

2010

tack alla som gjorde min nyår. tycker den var super trots några små missöden. det började med middag/förfest hos irma, tolvslaget vid heden, dans på parken, och efterfest hos johanna. och grattis till mig. 19 år, och 19 dagar till london.


middaggg


middag


middag


middag


strax efter tolvslaget - de bästa ♥


parken


parken


parken - my love


parken


parken


parken


parken


parken



RSS 2.0