Singapore

Vi var i Singapore i tre natter, en otroligt ren stad med enorma byggnader och helt sanslost trevliga manniskor! En dag i osregnet (som tillsammans med aska och blixtar varade i tva timmar varje dag) kom en kvinna fram till oss och erbjod oss att sta under hennes paraply, bara den lilla gesten! Trots ren stad bodde vi dock i ett jakla ratthal, en sovsal med 20 sangar, vilket i sig inte ar nagot problem (om alla inte vart forkylda och snarkat sa forbannat) men toaletten och badrummet vanner, jag vill inte ens tanka pa det. Men trots det trivdes vi och turistade oss sa mycket det bara gick med hop-on-hop-off sightseeingbuss, liknande fast i batform pa floden, akte upp i The Singapore Flyer, besokte botaniska tradgarden, singapore art museum (som forvisso var under ombyggnad och nastintill tomt), tittade i skyltfonstrena pa alla de dyraste markesvaror osv...








Cameron Highlands

Efter nagra dagar i Kuala Lumpur begav vi oss till Cameron Highlands. Ett stalle som vi hort skulle vara otroligt vackert, och det var precis som alla hade sagt, helt fantastiskt! Vi gjorde en dagsutflykt och akte till en ros tradgard, bifarm, marketplace, fjarils hus, jordgubbsodling, tefrabrik samt teodling. De forstnamnda sakerna var vall inget speciellt, men te odlingen var helt amazing. Det var sa otroligt vackert, det gar inte att beskriva med ord eller att fanga pa bild. Man kan saga att Cameron highlands var ett fridfullt vackert stalle, helt klart vart en resa dit. Ar tillbaka i Kuala Lumpur men aker vidare till Singapore iman. Blev lite brottom nu sa det har far racka for den har gangen. Love
 

Har ett trevligt samtal med Kalle












Kuala Lumpur

Det blev en riktigt fin avslutning pa Luna bar i Krabi, vi kom hem vid 6 snaret, packade och blev upphamtade vid 7 for att aka till Langkawi. Efter en lang och jobbig resa (vi har val ingen annan att skylla an oss sjalva) var vi antligen framme och hamnade pa Pantai Cenang stranden. Vi tog det mest lungt, lite rehabilitering efter Phiphi och Krabi, hehe. Vi akte till Oriental Village, dar vi akte upp i The Cable Car. Helt fantastiskt! 700 m ovanfor havet och man sag lang over Malaysia och Thailand. Jag maste vall erkanna att det fanns nagra ganger vi trodde att vi skulle do, holl pa att bryta ihop och att det var med darrande ben vi kom ner pa marken igen.
Igar lamnade vi Langkawi och ar numera i storstaden Kuala Lumpur. Det var en rejal konstrast att komma hit efter veckor pa strander, sma oar och relativt lugna omraden. Men jag gillart, det ar skont med lite storstadsliv en stund ocksa. Idag har vi besokt ett stort (las:gigantiskt) kopcentrum. Med sina 10 vaningar och en theme park med bergochdalbanor innomhus var det nog det storsta jag nagonsin vart i. Blev inte mycket kopt, man blev snarare yr i huvudet av att springa runt dar. Ikvall ska vi ut och ata med nagra bekanta som bor har, det blir antagligen ett riktigt malaysiskt stalle och det ser vi verkligen fram emot!













Krabi, round 2

Nu ar vi tillbaka i Krabi och pa vart kara bungalow hotel dar vi kanner oss valdigt hemma. Den har gangen har vadret vart med oss och vi har vart pa Phra Nang beach och Poda island. Vi har ocksa hunnit med nagra svangar forbi chang och luna bar och kor pa en avslutning nagonstans dar ikvall med. Vi hade nog kunnat stanna har ratt lange, men iman ar det dags for oss att resa vidare. Nasta mal blir Langkawi i Malaysia.












Phi Phi

Ar sedan tre dagar tillbaka pa Phi Phi. Gillar det verkligen har, bykanslan, manniskorna, partyt. Har haft nagra fina dagar har med upp mot 40 graders varme. Ikvall blir dock var sista kvall har, sa vi ar laddade infor kvallens barrunda och strandfest. I morgon aker vi tillbaka till Krabi nagra dagar for att ta igen nagra oar vi missade dar i narheten och efter det blir det Malaysia.
















Koh Lanta och certifierade dykare!

Idag var det sa varmt att man inte ens han reagera pa varmen forran bade solkramen och svetten drop om en... Livet ar allt bra jobbigt ibland. Jaja i vilket fall ar vi nu bada certifierade dykare! Dykare som dessutom haft turen att se bade skoldpadda och haj pa 2a respektive 4e dyket nagonsin, hajen var cirkus 2,5 meter, det ni!!! Hade ratt sa mycket problem med oronen vilket gjorde att det ett tag kandes-sag ut som att jag inte skulle kunna fortsatta med kursen, men det gick tillslut trots att jag inte riktigt kunde njuta fullt ut av dykningen. Nu ska vi bege oss mot staden, eller byn kanske ar mer korrekt och at a middag med ett par trevliga sjalar vi traffat genom dykningen! I morgon blir det formodligen Phi Phi! Blev lite brottom nu men har far ni nagra bilder fran den senaste tiden.







forsta dagen i poolen


en liten del av var lilla traningspool samt utrustning


ursnygg med en rod prick i pannan efter en allt for hart sittande mask




RSS 2.0