solen står högt över taken och vinden har vänt, isen har smält och det luktar som vår

igår begav vi (jag, joanna, sofia, emelie och jessica) oss till notting hill och portobello market. riktigt stor och rolig marknad som vi garanterat kommer att besöka fler gånger. tyvärr är jag riktigt dålig på marknadsshopping - tillskillnad från jessica som är mästare, så jag köpte bara en klocka där. sedan åkte vi iallafall vidare till oxford street för mer shopping. och där lyckas jag alltid. handlade -som vanligt- upp hela min veckolön, men fick hem en hel del fina saker så jag är riktigt nöjd. när vi kände oss klara på oxford gick vi till abercrombie & fitch, en affär där det bara jobbar modeller. och ja, alla där var jäkligt snygga. tycker dock det är lite wierd att det står en kille där utan tröja som man får ta kort med, samt att vissas jobb är att stå på övervåningen och dansa.
klara med stan stack vi hem till sofia och lagade mat, elin och jessica höll oss sällskap en stund och det blev en riktigt trevlig kväll. när jag till 99% umgås med skåningar (alla, helt seriöst alla här kommer från skåne, inget illa menat såklart) lär man sig ett helt nytt språk, så på kvällen blev det intressant med jessicas alla uttryck och ord, och det blev en hel del skratt.
men ni göteborgare måste väll endå hålla med mig när man inte säger "en coca tack" när man beställer cola, man säger ju cola för tusan?!

jaja, idag ska jag iallafall bara ta det lungt, kolla lite serier, göra mina läxor, och kanske hinna med en fika.
och... jag glömde nästan säga att katri kommer hit, om två veckor närmare bestämt. är jag glad eller är jag glad? ja ni kan ju gissa.


mina nya inköp.


saturday

vilken super bra dag det har varit, för allt utom bankkontot... godnatt!


and i can't be sure exactly but i swear i saw her say my name

det blir nog ingen bio ikväll. bio inne i london är rätt dyrt, vi tänkte se valentine's day, och det skulle kostat 150 kr, och jessica och sofia ska se alice in wonderland nästa fredag, för typ 230 kr, helt galet! men vi ska iallfall gå ut och äta. det blir antagligen i china town, och de gillar vi. så direkt efter jobbet sticker vi in till london city.
idag har jag allt vart bra hurtig. har sprungit, dammat och damsugit, kört två maskiner med tvätt, lagat lunch och umgåtts med joanna.
jaja, ha en trevlig fredagskväll.


saknar dig underbaraste morfar ♥

jag flyger högt och det känns som jag faller igenom igen

jag har funderat mycket på det här, åka hem eller inte åka hem? ja alltså över en helg, weekend, lov eller liknande. och egentligen vill jag inte åka hem, det känns ja jag vet inte, varför åka hem när jag kan spendera tiden här? men sen så tänker jag på hur otroligt otroligt mycket jag saknar vissa personer. ja men sigrid, elias och oliver. när jag sitter och kollar på bilder så vill jag bara sätta mig på nästa plan hem för att få krama dom. och sen morfar, farmor, farfar, som betyder så otroligt mycket. och sen självklart resten av familjen och mina vänner ♥.
så frågan är, åka hem eller inte? 

skolan idag, och det är så svårt. halva tiden sitter jag där och känner mig mentalt efterbliven. har jag inte lärt mig någonting i skolan? jag kämpar på men det känns inte som att det går bättre, eller blir lättare. the writing and listening är i princip det enda jag gör rätt på. men grammatiken går/är åt skogen. så nästa fråga att fundera över är om jag verkligen skall göra cae (cambrigde) i sommar, eller skjuta upp det? ja vi får se efter våra testprover i skolan.

förövrigt sticker vi antagligen (än så länge jag, jessica, joanna och sofia) till paris över en weekend i sommar, det kommer att bli fantatiskt. har så mycket att se fram emot, just nu är det helgen som är fullsmockad - åter igen. det blir marknader, närmare bestämt tre stycken tror jag (?), shopping, middag hos sofia, möjligen bio m.m.


i fredags - sofia, joanna och jag


elin, joanna och jag

wednesday

bra dag. fick gymmat lite, läst lite, pratat av mig med joanna lite, vart på riverside lite igen.
nu, sun inn!

my light in darkness breathing hope of new life

någonting jag verkligen saknar (förutom mina vänner och min familj såklart) är torsdagsklubben, studentklubben. jag hade alltid roligt där, folket, musiken, stämningen, allt. det blir inte bättre när jag varje vecka får mail om vad som händer på torsdag. men egentligen är det inte något att klaga över, jag bor ju i london för tusan. underbara london. hur ska man kunna bo i göteborg efter det här? är det ens möjligt...


nu tar vi oss tiden det tar

gårdagen bjöd inte på mycket intressant. tre timmars skola, tre timmars engelska pluggande hemma, lite tv med barnen, och inte så mycket mer än så. idag tog jag mig i kragen och gick ut och sprang, himla skönt nu efteråt. lite jobbigt bara när jag inte har någon aning om någon slinga eller liknande, så jag spinger bara. ikväll ska vi träffas på sun inn, alla aupairer (i think) häirfrån barnes. det finns flera som bor här som jag aldrig har träffat så det blir kul.


minis

who says i can't be free

idag har jag och joanna fått gjort en hel del. vi började på victoria and albert museum och gick runt där och kollade på massa prylar. sedan gick vi till harrods, vandrade runt där inne och kollade på alla dyra saker, haha. efter det bar det av till kensington high street för shopping och restaurang. det har vart en bra dag, men väldigt mycket promenad (och i joannas springtemo är det ganska jobbigt.)
nu: homework 






ed westwick

detta är mest riktat till mina kära vänner som vet att jag ska gifta mig med chuck bass/ed westwick här i maj. jo igår pratade vi om vilka som har träffat på kändisar, och när jag då sa att jag ska gifta mig med ed flänger sofia ur sig att hon har.... TRÄFFAT HONOM. på koko som är ett uteställe i camden. det var nästan så att jag dog lite. nu vet ni vad jag kommer befinna mig på helgerna!  


i fly like a paper, get high like planes

tack för en sjukt bra kväll igår. vi började med förkrök hos jessica i hyde park. sedan åkte vi till oxford street och gick ut på något ställe som jag inte minns namnet på. det var iallafall kul, lite konstig musik ibland men det funkade endå.
ska snart möta upp joanna för en lång promenad. london bjuder på underbart soligt väder och det måste man ju passa på att njuta av.






you got to be startin' somethin'

hoppas att ni får en trevlig kväll. i know i will.


i'm standing underneath the stars

idag är det fint väder, och jag pallrade mig till riverside för att simma. träffade på pamela och hennes 'barn' som också skulle dit och badade lite med dom. sen blir det jobb några timmar innan vi går ut och festar.
det är lite tröttsamt att konstant höra barns skrikande/lekande. huvudvärken blir inte direkt bättre.


skål!

thursday

jag har så fruktansvärt ont i huvudet, och det värsta är att jag haft det konstant i flera dagar nu. det gör mig trött, irriterad och jag är inte sugen på att göra någonting alls. men så funkar det inte. idag har jag städat och tvättat, haft joanna över på lunch och snart börjar jag jobba. ikväll blir det after work på sun inn.


wednesday

dagen började helt underbart. det var sol, klarblå himmel och jag simmade i den uppvärmda utomhuspoolen. kan ju säga att det var fantastiskt skönt. väl inne i london var de bästa och billigaste musikalerna självklart slutsålda, så det får bli en annan gång. gick iallafall runt på westminster, åt middag och sådär.
har sådan fruktansvärd huvudvärk, och det blir inte bättre av att det för tillfället är fem barn här. några som sjunger/skriker kareoke från övervåningen, och några som leker/skriker från våningen under samtidigt som dom allihopa bråkar med varandra. men vad gör man.

this freefall's got me me so

idag har jag vart här i fyra veckor. fy satan vad snabbt det har gått, och jag älskar det bara mer och mer för varje dag som går. jag är så himla glad att jag är här, och inte i sverige och göteborg. det är obeskrivligt.
det känns som en (till) superbra dag. förhoppningsvis slutar jag redan vid ett och då sticker jag och joanna till leicester square i hopp om musikal biljetter. och även om vi inte får några finns det massor med annat vi kan göra.


påskfastan

imorgon börjar påskfastan. jag ska inte fasta men jag ska give something up. godis, chips, bullar, kakor, ja allt sånt (förutom popcorn) ska jag undvika att äta under dessa 40 dagar. good luck!

halfway around the world

jag är d ö d. det har vart massa släkt här idag (när värdföräldrarna inte vart hemma) så jag har hållt igång hela dagen. imorgon ska jag iallafall ta med viks och isabella till riverside och bada. då ska jag även försöka få mig ett litet träningspass. sedan blir det london och förhoppningsvis något kul. förövrigt ska vi antagligen åka till dublin över påsk. jag och barnen ska flyga själva, hjälp säger jag bara. jag var helt lost när jag landade på heathrow, och nu ska jag ha två ungar med mig, spännande.
jag blir aningen ledsen av att det bara finns tio lw låtar på brittiska spotify, kasst.

tuesday

rätt tråkig dag, och det gillar vi inte. men här kommer iallafall liite utav det jag handlat, tillägnad till jenny mestadels ;)


where do you think you're going so fast

jag är helt slut efter en väldigt lång dag. vi gick på the natural history museum i timmar, och hann endå inte se hälften. dinosarierummet - som alla ville till - var det femtio minuters kö för att komma in till, så det får bli en annan gång. tycker faktiskt museum kan vara rätt intressanta, speciellt när dom är gratis.
väl hemma har vi spelat wii (vilket jag är världelös på), pärlat, målat osv.
ikväll är jag så trött (säkerligen joanna också) så det blir nog bara att ligga hemma och kolla på serier. längtar tills onsdag, då har jag och joanna en heldag framför oss, förhoppningsvis med musikal på schemat.









du hade rätt, sångerna kom från andra länder

half term, lov, skönt och jobbigt. jag slipper ju skolan, men det gör även barnen. jake går i chelseas fotbollsskola hela veckan, vilket är skönt för mig, haha. idag ska jag och viktoria åka till natural history museum tillsammans med joanna och hennes 'barn'. det blir nog intressant för hela bunten. det regnar inte - än, så jag tror att det kommer att bli en bra dag.





allting, allting ja allt, är nästan perfekt

igår kväll var bra, riktigt bra. först gick jag och joanna hem till jessica och hade lite förkrök. sedan mötte vi upp sofia, joanna och maria för att ta oss till london. vi gick till camden och proud. det var verkligen super kul, och super coolt. det är en konstgalleria/bar/nattklubb och lokalen är i ett stall. det är alltså fullt med boxar och en stallgång, och självklart dansgolv. som sagt hade vi en superrolig kväll och jag tror att vi kommer att hamna på proud fler gånger i framtiden.

idag vaknade ja upp trött och rastlös, vilket joanna som tur var också gjorde. vi tog oss in till richmond för fika och bio. det blev avatar 3D som jag tjatat om sedan jag kom hit, men tyvärr blev jag rätt besviken. tyckte skillnaden mellan 3D och icke 3D var minimal, hade förväntat mig så mycket mer. kanske var det därför jag blev besviken, jag vet inte. biosalgonen däremot, den blev jag inte besviken på. snacka om biosalong! svensk bio kan ju slänga sig i väggen. har iallafall vart en superbra helg. nu är det bara att ladda om.








proud

put on your brake lights, you're in the city of wonder

jon kom precis hem efter att ha vart och handlat mat. nitton kassar kom han hem med, nitton kassar. man kan tro att vi bor tio personer här. det finns så mycket gott att äta så det går inte att inte äta hela tiden. massor med olika yoghurts, bars, frukter, flingor, bagels..... mums.
ikväll ska vi hem till jessica och förfesta lite, och sedan blir det något uteställe i camden. tror att det kommer bli en rolig kväll. vet inte vad jag ska ha på mig, har så många olika alternativ så det går inte att välja. det var något nytt, haha!
ser däremot inte fram emot hemgången inatt. tror nattbussen tar två timmar(?!), och hammersmith bron är avstängd så jag och joanna får sedan gå i femtio minuter. så jag kommer nog hem lagom tills barnen går upp imorgonbitti, haha. jaja, trevlig kväll!!


miss you

friday

idag tog jag och joanna oss in till london en snabbis. fick shoppat en hel del, två tights, klänning, skor, nagelack... var helt slut efter vår shoppingrunda och har bara haft myskväll med familjen idag. nu är det half term(dom har tre terminer här.) lov för både mig och barnen. så det blir en lite annorlunda jobbvecka. 
pratade med elias och oliver förut, vad jag saknar dom två alltså. det gör ont i mig bara av att tänka på det.
nu ska jag iallafall kolla på batman begins, känns som man borde se dom nya batman filmerna. snacka om omsammanhängande inlägg, men jag brukar väll iförsig skriva såhär.


♥♥♥

wednesday

det händer inte så mycket när man är sjuk. orkar inte ta på mig för mycket saker, utan försöker att bli frisk istället. igår kom ett efterlängtat paket från sverige, med min älskade kavaj (som jag verkligen inte förstår hur jag kunde glömma) samt massa gott, ahlgrens, mjölkchoklad, m.m, tack mamma och pappa... så ikväll ska jag och joanna ha filmkväll, antingen på svenska kyrkan eller hemma hos mig. det lutar nog åt att det blir hos mig.
jag längtar iallafall till slutet av denna veckan. då är jag förhoppningsvis frisk, ska shoppa med joanna och hitta victoria secret, på lördag ska vi ut i camden, och sen får vi se vad mer helgen bjuder på.

snö? what?

fick mig en mindre chock när jag nyss kollade ut genom fönstret och insåg att det snöade. fick lixom tänka efter innan, 'vad är det där vita där ute?'. har inte sett snö sedan jag lämnade sverige, hoppas verkligen inte att den lägger sig. har legat i sängen hela förmiddagen och kollat på filmer. mår ennu sämre idag så det blev ingen skola. intressant inlägg här kände jag. nu ska jag hitta en ny film att sätta på.


sunday

jag har gått och blivit sjuk. vaknade upp och kände mig lite dålig imorse, men skulle det hindra mig från att åka till camden? självklart inte. tog på mig alldeles för lite kläder, gick och frös i timmar. så nu ligger jag här i sängen och mår jätte dåligt och tycker synd om mig själv. har inte gjort mina läxor, har en tretimmars lektion imorgon. och det gör det hela aningen värre. vi får se hur jag mår imorgon, är man sjuk så är man ju faktiskt sjuk.
har precis kollat klart på pride and prejudice (och ätit upp ett helt paket ballerinakakor) och ska nog sätta på twilight nu. hoppas alla andra har haft en bättre dag än mig (även om jag iallafall har haft trevligt sällskap under dagen, och fått köpt mig en cupcake sparbössa.)


and i'm free, free falling

idag vet jag faktiskt inte vad som händer. jag och joanna ska gå till en stor mataffär (joanna har tröttnat på vår lokala sainsbury's) så planen är väll att hitta den här andra affären. här hemma ska dom ha b-day lunch, och jag vet inte om jag är inräknad på den. lite jobbigt läge faktiskt.
jag längtar iallafall super mycket till imorgon. då ska vi till camden. sedan skulle vi vidare till något annat ställe som jag inte minns namnet på. så imorgon blir nog en bra dag, fast alla dagar här är bra dagar. det är helt sjukt hur bra jag faktiskt mår här, hur glad jag är i princip hela tiden.

några fler bilder från chinatown...








och jag var på gränsen till en annan människa

det har vart en bra dag i london med joanna! först åkte vi till king's cross för att hitta harry potter stationen (platform 9 3/4) och man kan ju säga att vi fick oss ett gott skratt när vi hittade den. 'skojar dom eller' var väll ungefär vad vi tänkte när vi kom dit, snacka om att ha gjort det dåligt. men vi var ju självklart tvungna att ta lite kort.
sedan bar det av mot chinatown, och vad jag gillar det. så himla mysigt med alla kinesiska grejer, roliga krimskrams affärer och goda kina restauranger.
idag är jag barnvakt, vilket är rätt skönt för jag är helt slut. så det blir film, godis och mys här hemma. joanna kommer även över och gör oss sällskap.














just live your life

nu ska jag sticka in till london med joanna. bland annt king's cross, soho, chinatown, oxford och förhoppningsvis hittar vi victoria secret.


det måste ut för att hitta in

pubrundan igår var kul. träffade massa härliga människor som jag hoppas på att träffa igen. det är många som tycker att det är ganska konstigt att gå på pubrunda med svenska kyrkan, men det är ju inget kyrkligt, utan "ung i london" där unga svenska som bor i london träffas...
ikväll skulle jag egentligen gått på after work, men jag mår inte så bra. har haft huvudvärk konstant hela dagen och skolan var jätte påfrestande. så istället ska jag hem till joanna och hålla henne sällskap, och 'tröst'äta lite godsaker.














it's like a shock that spun me around

gick upp tidigt och fikade på starbucks med jessica, elin, sofia och joanna. mycket trevligt, och det var värt att skippa sovmorgonen och gå upp för. snart ska vi kila till riverside, hade tänkt få med pride and prejudice dit och få läst lite. efter det blir det pubrunda, kulkulkul.


trevlig kväll

tell me that you'll open your eyes

mamma ska skicka paket från sverige med lite saker jag glömde, men har några kilo till övers så sitter och funderar på om det är något mer som ska skickas när vi endå betalt för det. vet att jag vill ha lite ahlgrens bilar. men får försöka fundera ut något mer.
imorgon börjar jag jobba sent, vid tre. men ska fika med joanna och jessica redan halv tio, känns himla tidigt alltså. förövrigt gillar jag onsdagar. barnen har träningar på riverside så vi köper mat från restaurangen varje onsdag, mums. och sen så blir det ju pubrunda med jessica och alla andra som vill med...

 






när kvällens första frusna stjärnor vaknar

idag åkte jag till richmond för att träffa emily. vi satt och fikade på starbucks i några timmar innan vi kom fram till att det låg en clas ohlson i kingston (jag har letat efter svarta ramar ända sen jag kom hit men inte hittat några, och tänkte att nog fan måste clas ohlson ha det) så fem minuter senare satt vi på en buss mot kingston. och visst hade dom svarta ramar. ikväll ska jag nog ta det lungt, kanske en springtur eller träffa joanna, och sen ta ett långt bad. veckan är fullproppad med saker att göra. fikor, pupprunda, skolan, after work, londonbesök, marknader.... men inte klagar vi inte, det kommer att bli superbra.  


oxford street i lördags


RSS 2.0