yeah, you can try but i've found the antidote

idag vandrade jag i trettio minuter - regn - till biblioteket eftersom att jag var tvungen att låna den sjätta harry potter boken (joannas familj har allihopa, utom den sjätte). tradigt nog - joanna har jag fått det ordet från dig? har iallafall aldrig använt det förut - var det stängt, vem tusan stänger bibliotek på måndagar av alla dagar? ja jag var ju självklart tvungen att köpa boken istället. men nöjd och glad är jag och har redan läst tvåhundra sidor, så det var det värt.

här kommer bilder på lite av mina nyköpta saker.

alltihop till ett pris av 475 kronor, helt klart värt.


kläder till sigrid, mycket mycket finare i verkligheten, blev lite dåligt ljus.

just set them up to knock them down,

gårdagen spenderades på gator och torg i london. jag joanna och jessica började på brick lane där det blev vintage market, second hand affärer och asiatisk mat. strosade runt i några timmar innan sofia mötte upp oss och vi stack till camden och camden market. spenderade några timmar där, satte oss sedan trötta och hungriga på costa för lite fika. så det blev en trevlig söndag, fick dock bara med mig ett par levi's shorts och tre par ringar hem.
förövrigt har jag tre assköna veckor framför mig. först av allt då för att det är lov, och även om jag har massa uppgifter att göra slipper jag iallafall gå till skolan. sedan är jag ledig idag och imån, och på fredag och nästa måndag, plus förhoppningsvs två dagar till den veckan, plus hela veckan efter det, när mamma och pappa kommer. det gillar vi. ska bara försöka hitta någon att umgås med, eftersom att alla mina vänner jobbar och sedan sticker iväg, haha.


brick lane




we scooped our way into your dreams

jag och joanna ska promenera längs themsen, till hammersmith. jag håller tummarna för att det inte ska börja regna då det nyss kom en jäklig skur... hoppas jag hittar något intressant i hs, utbudet där är dock inte så stort.




friday

jodå jag lever allt här borta. men för första gången här har jag idag vart riktigt irriterad. orkar inte gå in på det men man kan väll säga att min fredagplaner fick ställas in. irritationen tog mig ut på en fyrtiofem minuters - det är nog det längsta jag någonsin sprungit, hehe - lång springrunda. och det är väll det enda vettiga jag fått gjort idag... får se vad mer helgen bjuder på, på söndag blir det iallafall brick lane och vintage market, och sedan lunch/middag med jessica o.fl.

you say y-e-s to everything, will that guarantee you a win?

kan uppdatera er om att det har vart riktigt varmt här idag. jag svettades i min skinnjacka, och det blåste varma vindar. det är även rätt mysigt att vakna upp till fågelkvitter på morgonen. gud vad jag älskar det här.
blev ingen tennis eller riverside, jake har stukat foten. kan säga att det var rena träningspasset att bära honom hem från skolan - tack gud att vi bor relativt nära.
glömde nästan bort att jag vart på mitt första tea party. och jo jag gillar de! träffade massa trevliga människor (mestadels mammor, men dom kan ju vara trevliga dom med ;) och så åt vi mumsiga scones, drack thé - obviously - och tjatade. kom precis på att jag har lite läxor tills imån som jag inte gjort, så det blir väll så jag kommer att spendera kvällen. men imorgon kväll, då fan. efter morgondagens lektion har jag treochenhalv veckas lov, och vi firar såklart på puben. jag gillar dom här engelska vanorna, som tea partyn, pubkvällar, parkrundor, osv. jag älskar london!

if you cut me i suppose i would bleed the colours of the evening stars

idag känner jag mig lite stressad, fast egentligen helt i onödan. snart ska jag iallafall iväg till läkarn, och efter det blir det något så spännande som tea party. jo jag är bjuden på tea party av liz och hennes värdfamilj, så det ska bli spännande och se hur sånt går till. efter det blir det direkt till skolan för att hämta upp jake, och sen sticker vi till riverside och spelar lite tennis. sen kan jag slappna av med min bok på riverside när jake har sin simning. känns som en trevlig dag.


miss.

move while you're watching me, dance with the enemy

gissa vad jag gjort idag? ne okej det är ingenting jätteintressant, men jag har iallafall suttit ute och ätit frukost. trots mulet väder var det så varmt att jag faktiskt kunde sitta på våran baksida i tshirt och äta frukost. jag ser fram emot många sådana mornar framöver. nu springer tiden iväg här, på torsdag är min sista lektion innan lovet. påsk. andra veckan på lovet är jag antagligen ledig då nästan hela familjen -antagligen- sticker till sweden, och i slutet av den veckan kommer mamma och pappa hit. det är inte långt kvar tills vi är inne i april, helt galet.


tjena michael ballack

pratade med min värdpappa förut angående biljetterna vi (jag, mamma och pappa) vill ha till chelsea-tottenham. jo då sa han; jo jag pratade med michael ballack idag och han tror att han kan fixa från sina spelarbiljetter till er. ja, eh, TACK michael ballack! så pappa, michael ballack försöker alltså fixa biljetter till oss. tyckte det hela var lite lustigt (och coolt.)
annars en rätt händelselös dag, och helg. jag försöker spara in lite pengar samt komma ikapp med läxorna. och jag kan informera er om att båda delarna gått rätt bra.


jag var inte ensam, jag är inte ensam nu

de sista dagarna har jag saknat min familj mer än vanligt. jag skulle inte kalla det hemlängtan, för jag längtar inte hem. men jag längtar efter min familj. jag saknar dom otroligt mycket. det är konstigt att inte ha träffat dom på över två månader, när man är van vid att träffa dom så ofta som man gjort i nitton år. snart kommer iallafall mamma och pappa hit, och det kommer att bli kul. men jag saknar alla andra också, mina syskon, deras familjer, morfar, farmor och farfar ♥




sport relief

ikväll har jag suttit med familjen och kollat på sport relief galan. en gala som samlar in pengar till människor som behöver det runt om i världen (malariasjuka, hiv/aidssjuka, barn som lever på gatan osv osv.) imorgon ska viktoria gå och donera sin veckopeng, och jag ska donera pengarna jag sparat i min cupcake. på söndag är det the sport relief mile, som jag funderar på att springa. man betalar lite för att springa, och dom pengarna går då till sport relief. ja vi får se hur det blir med det. jag tycker det är helt galet, att knappa sex pund kan rädda en människas liv, rädda en person från att få malaria och dö genom att dom får ett myggnät. om alla skänker sex pund, tänk hur många liv vi kan rädda? miljarders miljader.


tequila in his heartbeat, his veins burned gasoline.

det hela skolbeslutet blev inte lättare av att jag klarade cambrigdeprovet i skolan och att min lärare absolut tyckte att jag skulle göra provet i sommar, hon sa tillochmed ”jag tror du kan få ett c utan att anstränga  dig”, men ett c vill jag ju inte ha, och då krävs det mycket av mig (om jag ens kommer klara det i sommar, det vet man ju aldrig.) jag vet vad jag borde göra, vad jag kommer att göra så det är inte så mycket att fundera på längre, tror jag.
förövrigt, våren är här, på riktigt denna gången. och hur vet jag det? jo, blommorna har börjat växa, graderna är över tio varje dag, idag femton. idag var jag varm i min skinnjacka, man kan ligga i parken, utan jacka, utan att frysa. älskar jag det eller älskar jag det? jo jag älskar det. tyvärr tror jag att regn och dåligt väder är på ingång, vad annat kan man förvänta sig efter två veckor med sol i london... men vi är glada för det.


skola, inte skola?

jag har tänkt mycket på det här med skolan. jag är ju inte den som ger mig in i någonting för att sedan ge upp. jag vill inte ge upp, men jag vill inte må dåligt heller. skolan är det enda -förutom mina älskade skador- i den här staden som får mig att få dåligt. jag har ständig ångest över att inte ha gjort läxorna, inte vilja gå till skolan, tanken på pengarna jag lagt ut och "slösar" bort. men jag känner att jag inte är engagerad till hundra procent, knappt till femtio procent, och då går det inte. plus att det finns en del andra faktorer här som spelar in, t.ex. att jag bor i en svensk familj och inte kan använda och träna på det jag lär mig i skolan. ingenting fastnar eftersom att jag aldrig kan använda det vi pratar om lektionerna. det går in och försvinner ut lika fort igen. sammanfattningsvis känner jag att jag inte lär mig någonting, slösar pengar, och går och mår dåligt över skolan. så nu vet jag inte alls vad jag ska göra.

control your poison babe, roses have thorns they say

idag har jag sagt hejdå till katri som har lämnat london. fy tusan vad tråkigt det var, men om man ser det från den ljusa sidan har jag iallafall haft det superbra när hon var här, och är så glad att hon kom hit.
idag är det åtta veckor sedan jag landade i london. det är så underbart att ständigt må så bra som jag gör här, att känna att man verkligen lever. och jag är så glad för alla fina människor jag lärt känna här ♥
för övrigt är det st patrick's day idag, så nu ska jag möta upp mina vänner för att fira kvällen hela kvällen lång.







hej spöke




och natten var dövstum och sensommar ljum

kort och gott har det vart en väldigt bra dag. orkar inte gå in på så mycket, men våren har kommit till london. jag och katri har legat i green park i timmar och njutit av solen och picknickat (och vi båda somnade faktiskt en stund), sedan har vi gått det sista på oxford street, ätit god mat i covent garden och vart på dirty dancing musikalen. imorgon åker katri hem, och det gillar jag inte.


vi är lördagens änglar som virvlar i stan

idag har jag och katri gått igenom hela london. ne nu ljuger jag lite, men halva iallafall. det blev massa sightseeing, green park, buckingham palace, trafalgar square, leicester square, big ben, london eye, picadilly, oxford, chinatown..... väl hemma var/är vi helt slut och ligger och kollar på pretty woman. imorgon tar vi oss till city igen, men för shopping.





















you would not believe your eyes, if ten million fireflies lit up the world as i fell asleep

igår kväll var kul, som det brukar vara här. det slår inte proud men det var helt okej iallafall. vi började upp på en pub innan vi stack till after skool club. nu har jag och katri laddat om och ska sticka ut på en riktigt sightseeing tur i londons (nästan) vårväder.




















you're in the city of wonder

nu sticker vi till puben och träffar resten av gänget. TREVLIG KVÄLL!








don't it seem like you know what i'm talking about

katri är här, och det är underbart. vi har gått runt på portobello market i några timmar och har nu landat i mitt rum. mamma hade skickat med tonvis med godis, så nu sitter jag här och försöker stå emot och funderar på om lördagen ska vara min söndag...
snart ska vi börja göra oss i ordning för en utekväll i london. tror att det kommer att bli superbra.


och jag kommer ihåg, jag kommer ihåg hur älvorna dansade i sängen där du låg

nu är det snart helg. när jag har haft min lektion på torsdagseftermiddag är det i princip helg för mig. torsdagskvällen spenderas som vanligt på puben, men det blir aupair träff på red lion imorgon istället för det vanliga gänget på sun inn. ingenting känns jobbigt när torsdagslektionen är slut, då har jag alltid bara massa roligt att se fram emot. och ennu mer denna helgen eftersom att katri kommer.  
nu sitter jag och väntar på att matleveransen ska komma, äntligen... kylskåpet har vart nästintill tomt i några dagar nu, så om några minuter kommer vi att ha massor med gott att äta igen.


allting, allting, ja allt, är nästan perfekt

from the windows they were watching, while we froze down below

ett gympass på riverside, nytt gossip girl, god middag, fyra dagar tills katri kommer, kunde dagen blivit bättre? jo klart den kunde, men jag är nöjd endå.


soon soon soon :D

so i'll be driving you where nobody knows

dagen har bestått av skola, en del av ett gammalt cambridge prov, och sedan jobb. med andra ord en ganska tråkig dag. imorgon blir det riverside, och det gillar vi.
lite fler bilder från i fredags.










nu vaknar staden långsamt och jag är full igen

solen lurar mig ganska lätt. jag inbillar mig att det ska vara varmt för att solen är framme, men så är ju nödvändigtvis inte fallet. jag och joanna satt iallafall i "parken" (en lekpark, samt jätte stora gräsplättar) i några timmar och inbillade oss att det var varmt och skönt.
sedan åkte vi till richmond och såg alice in wonderland. och jag gillade den faktiskt. galen och bra. så efter ennu en bra helg sitter jag här, pank, försöker göra läxorna (i sista minut), och längtar tills nästa helg. med andra r är allt i sin ordning.


i "parken"


joanna ger mig det onda ögat


parken


joanna och liz på väg till richmond


jag och liz på väg till richmond

sunday

nu kilar jag till parken och möter upp joanna. det är underbart väder här så man kan inte sitta inne. senare ska vi och elizabeth sticka till richmond och försöka få biljetter till alice in wonderland. fan vad livet är underbart.

who gon' run this town tonight

igårkväll var bra. vi stack till en klubb som heter merah som är ett ganska fancy ställe. 250 kr i inträde, dresscode, osv. men vi stod på lista, hade vipbord och drack gratis hela kvällen. så ni kan ju gissa hur jag mår idag, haha. nej jag mår faktiskt helt okej, fick i mig lite lagom för mycket drinkar igår bara. skulle inte påstå att det var ett skandinaviskt party, men det var rätt många svenskar (endast stureplans killar, haha.) och sen måste jag tillägga, att garderoben, istället för att ha lappar, nr eller så för jackan, lämnar man sitt fingeravtryck med ett enkelt litet klick, som stod för sin jacka. skit coolt tycker jag. som sagt, rätt fancy.
idag blire bara hem till joanna och slappa. sofia och dom kanske sticker på fest, så vi får väll se om jag hänger på.
här kommer massvis med bilder från igårkväll.


jasmin, malin, malin, sofia, elizabeth och joanna


elizabeth, joanna, jasmin, malin, malin


elizabeth och joanna


jasmin, malin, malin


elizabeth, sofia, joanna och malin


malin, jasmin, malin, elizabeth, sofia


joanna, malin, jasmin


jag och elizabeth


sofia, malin, malin


jag och joanna


malin och elizabeth


jag och joanna




sofia och jag


i feel on top of the world

igår kväll var bra. jätte bra. men får berätta me om det senare för nu ska jag sticka och träffa sällskapet som har utökats av elizabeth. kanadensare, ny här, jätte trevlig.


jasmin, malin, malin, sofia, elizabeth, joanna ♥

live for the moment, left it all open

nu är jag äntligen hemma efter en lång shoppingrunda. jag kom återigen hem med lite för mycket saker, men vad ska man göra. det har blivit lite ändrade planer för ikväll. ska in och möta marcus o co på drinkar innan vi sticker med dom på scandinaviskt party. har tyvärr inte hört så mycket bra om det, men man måste ju prova.
måste snart börja göra mig i ordning men ligger för tillfället helt död på sängen.


pippi och michael ballack

 

 


och göra klart för min norra stjärna, att jag aldrig ska ner igen

kvällen har spenderats på sun inn med några av tjejerna. det har blivit till en veckorutin att ses på puben, som oftast är sun inn. riktigt gött är det faktiskt. imorgon ska jag sminka och klä viktoria till pippi, och jake ska vara fotbollskille. dom har "klä ut sig till en bokkaraktär" dag imorgon, ja någon sånt iallafall, och kan tänka mig att det kommer ta aningen längre tid att få på sig och fixa än skoluniformen. sedan sticker jag och joanna in till city för shopping, joanna ska shoppa och inte jag, hehe lycka till. göttmos som man säger, är att jag inte behöver hämta barnen imån, så jag och joanna har hela dagen lång på oss, vilket vi (läs: joanna) kan behöva. kvällen bjuder på utgång, ett ställe som verkar väldigt kul och fancy ska vi till, står på lista och hela baletten.
nu är det snart läggdags, ska ju orka med alla morgondagen och helgens äventyr.


saknarsaksaknar dig, och alla andra såklart ♥

now you're in london, these streets will make you feel brand new, the lights will inspire you

här kommer lite bilder från helgens äventyr (föresten kanske jag glömt säga att emelie var här och hälsade på sofia.) snart är det helg igen, och vem längtar om inte jag. utgång, bio, parker (om det är fint väder då) står på schemat än så länge.


emelie och jag på restaurangen i chinatown


sofia och jessica på restaurangen i chinatown


chinatown


chinatown. ser ni allt det mysiga som hänger i affärerna? ja visst ser det väll smarrigt ut (eller inte)


portobello market - jessica, mästaren på marknadshopping in action


emelie och sofia i väntan på bussen


sofia och jag på oxford street (anledningen till varför jag ser ut som en korv var att jag minsann inte tänkte gå och frysa hela dagen, vilket resulterade i lite för många tröjor under skinnjackan)


sofia vilar lite på urban outfitters


joanna och jag på urban outfitters


jag och sofia på regent street (eller sofia?)


emelie och sofia, regent street


jag, emelie och joanna vid någon staty (hehe?)


sofia och jag pigga och glada på bussen hem


joanna och emelie på bussen hem till sofia


sofia och jessica, i full beredskap för matlagning


jessica och fantan

tuesday

jag älskar london. det är helt underbart här. idag har jag och joanna suttit i parken med ett paket vindruvor i tre timmar. i solsken, utan jacka, och bara njutit av londons för tillfället underbara väder. sitter just och kollar resor, drömmer mig bort. det är så många platser jag vill besöka. katri, thailand, vintern 2011.

you're caught between the devil and the deep blue sea

här kommer några få bilder från i lördags. väntar på massvis med fler från emelie, hoppas hon hinner skicka snart :)


portobello market - joanna and me


portobello market - jessica, emelie, me and sofia


starbucks - joanna and sofia


starbucks, - emelie and joanna


at sofias - sofia, elin, me, emelie, jessica, sara

monday

blå himmel, sol och nio grader, kan det bli bättre? jo klart det kan, men för tillfället känns det rätt bra. har precis kommit från skolan, och det var nog första gången jag inte satt och kände mig som en idiot halva (eller hela) lektionstiden. och det känns ju ganska bra, för er som inte förstod det. men vi får väll se, mestadels har jag bara en tanke om skolan; blä.

RSS 2.0