You are a fugitive but you dont know what you're runnin away from

Hittade en artikel på aftonbladet om namn som blivit godkända och fått avslag. Personligen förstår jag inte hur man kan vilja döpa sitt barn till dessa namn. Men uppenbarligen finns det folk som vill det. Här har ni några från listan. Lite lustigt att mitt namn fanns med.

Godkända
Fyra – finns flera andra räkental i både bestämd och obestämd form.
Mig – inte olämpligt.
My-Love – väcker inte anstöt eller obehag.
Okej – inte uppenbart olämpligt.
Passionfruit – inte olämpligt.
Tid – inte anstötande eller olämpligt.
Vilse – väcker inte anstöt.


Avslag
Blomsterblomma – främmande för svenskt språkbruk.
Malin – feminin prägel och därför inte godkänt som mansnamn.
Röckmusslan – upplevs som kuriositet. Främmande för svenskt språkbruk.
Stålmannen – efternamnsliknande karaktär. Risk för obehag.
Tequila – obehag. Olämpligt som förnamn.


Everything you ever wanted in a permanent state

Just idag känns livet sådär tråkigt och händelselöst. Egentligen vet jag inte varför, för vi gör en hel del saker, det finns aldrig en tom helg. Det känns i vilket fall som att jag inte tar vara på dagarna, att jag inte gör någonting alls. Kanske är det för att jag spenderar minst tre timmar på riverside varje dag, jobbar satans mycket extra eller så är det helt enkelt bara för att jag är trött 24/7, jag vet inte. Jag ska försöka ändra på det. Försöka ignorera min trötthet, ständiga huvudvärk och den tropiska värmen. Annars är allt prima. Dagarna rullar på som vanligt, vi har haft 30plus den senaste veckan, det blir en del VM (såklart) och mycket jobb.


That was then, this is now, yeah you have changed everything

Vilken fin midsommar jag har haft! God mat och dricka, mina fina vänner, dans runt midsommarstången, svenskt godis och massor med mer.














alkisarna....

Life is a highway, I want to ride it all night long

Ibland undrar jag vad jag tänker med. Eller inte tänker med... Har iallafall inte tänkt så mycket som på midsommar kläder, så idag sitter jag här med den enda inköpta sommarklänningen - långklänning. Känns lagom segt att ha på sig idag, vet inte varför men så är det. Nu ska vi sticka till Sofia och göra kransar. Ha en fin dag!


A small step, a big smile, is all we ever need in these times

Idag firar vi midsommar här i London. England firar inte midsommar så vi svenskar kommer fira det idag i Hyde Park. Det blev upp tidigt för att göra kransar innan vi åker till parken för dricka, dans, mat, spel, trevligt sällskap och lite mer dricka. På kvällen tror jag att vi fortsätter firandet på något uteställe.
Förövrigt, till mina Londonvänner - England vs Tysklans på söndag kl 15, jag hoppas ni förstår vad detta betyder.


Little white shadows blink and miss them

Helt random saker...
- Matchen igår, äntligen säger jag bara. Det kändes som att det positiva stämningen bara lagt sig över hela England och gött är det.
- För er som inte vet lyckades jag välta ut min gröna nagelacksflaska över heltäckningsmattan som är vit. Lagom kul då det är något utav det svåraste att ta bort. Ska prova lite grejer annars måste vi kalla in en "professional carpetman". Lagom kul.
- Det blir inget Wimbledon för oss då vi skulle gått på söndag (den enda dagen vi kan) om det inte vore för det lilla problemet att dom inte spelar på söndag....
- Imorgon ska jag med Jake till tandläkaren, första gången han ska laga. Kan nog säga att jag är mer rädd än vad han är, han vet iförsig inte att bedövning innbär spruta.
- Om fjuttiga 27 dagar är jag hemma i Sverige igen.
- Mår jag inte sämre imorgon ska jag ignorera min sjukdom (och onda knä) och gå och gymma endå. Jag tror att jag blivit träningsberoende, riverside beroende. Är jag sämre ska jag däremot unna mig en massage, fast det kanske jag gör oavsett. Har dock inte tid att bli sjukare för på lördag firar vi midsommar, och jäklar var det ska firas. Hela dagen och natten lång.


Where is the moment we needed the most

Idag är ingen bra dag. Jag har sovit fruktansvärt dåligt. Jag har ont i hals huvud och feber. Jag ska jobba extra trots att jag inte mår bra. Jag längtar hem ovanligt mycket. Jag är deppig över att det antagligen inte blir något Wibledon. Efter jag har jobbat ska jag dock försöka vända dagen till en bra dag.


I don't know why you say goodbye, I say hello

Pubkväll och hejdå EmmaJ kväll är det som gäller nu. Riktigt trist måste jag säga.


We really gonna miss you love ♥

Reach the city steps tonight following the power lines

KOKO var lätt det coolaste ställe jag någonsin har varit på. Det är en gammal teater och ser alltså fortfarande ut som en teater. Scen, balkonger hela baletten. Tyvärr var musiken där igår något så fruktansvärt dålig att vi drog hem tidigt, men jag ska lätt dit igen! Annars var kvällen både trevlig och lite deppig. Det var nämligen underbara EmmaJ's sista utekväll här med oss då hon flyttar hem till Sverige på onsdag. Det kommer bli tomt här utan båda Emmorna. Förhoppningsvis hinner jag besöka dem på semestern i sommar.






















Who says I can't be free, from all of the things that I used to be

Nu sticker vi och festar på KOKO. Äntligen! Det är ett ställe både jag och Joanna har velat gå till sedan vi kom hit, men inte fått tummen ur röven till. Det är där Sofia träffade min man Ed Westwick, så mina fina vänner ni kan ju keep your fingers crossed för mig ikväll.







It's just the fear of wasted time

Jag ska göra det igen. Jag ska ge mig ut på Oxford st. en lördag. Att jag aldrig lär mig? Det är väll nästan lika mycket folk där som det är på bröllopet idag. Men behöver man shoppa så behöver man shoppa, då är det inte så mycket att göra åt den saken. Först ska vi dock en sväng och kolla på australiensisk fotboll, det kan bli spännande. Förövrigt, Englands matchen igår var väll inget att hänga i julgranen, fan alltså.

thursday

Cambridge är officiellt överstökat och det känns förjäkla skönt. Jag tänkte att listening som är min starkaste sida skulle väga upp för resten på provet, men när den delen gick rent åt helvete kände jag att det är kört. Det finns väll en minimal, en mycket minimal chans att jag skulle på ett C, men som sagt det känns kört. Men vem bryr sig, det är över! Idag var det fint väder, extra jobb, riverside, parken, riverside igen för gym som gällde. Imorgon blir en riktigt fin dag den med, eller ja hela helgen. Tänkte bara uppdatera att jag lever och sådär, ifall någon är intresserad...


tuesday

Jag känner mig så jäkla sliten, utan någon anledning. Imorgon ska jag iallafall upp galet tidigt för att åka till Wibledon och prov. Sex timmar med fyra prov, känns som en rolig dag. Nu ska jag däremot kolla fotbollen, jag älskar VM tider.

The stars lean down to kiss you

Ungefär såhär har min helg sett ut.
Streetdance
Westfields
Yam Yam
Shopping
VM - England vs USA
Walkabout
On anon
Ikea
Tusen bussresor
Weatherspoons, beer and burger
Belushies
VM - Tyskland vs Australien














Who wants to sleep in the city that never wakes up

Vilken fantastisk dag det vart än så länge. Vi har vart på bio och sett Streetdance som var sjukt grym. Hade velat se den igen nu på direkten. Sedan vandrade vi runt på Westfields, handlade lite, åt lite och sådär. Det är himla trevlig stämning på gatorna nu. Bilar med flaggor, alla bär englandströjor, flaggor, smink osv. Vi kommer nog hålla oss rätt neutrala ikväll då vi ska dra vidare efter fotbollen. Nu måste jag nog lägga på ett kål, eftersom jag tänkte matchtid i svensktid, dumt...


You're young like tonight, and to be young is to be right

Jag och Joanna har stött på ovanligt många (vi visste inte ens att det fanns några...) unga, långa och någolunda snygga killar här i Barnes idag. Vi funderade chockerat över detta, kunde det vara något som hände idag, något event eller så. Kom däremot inte fram till någonting, kan ju hoppas att detta håller i sig iallafall. Annars ska jag nog ligga hemma idag, kolla på film och äta Polly. De flesta jobbar och det blir fest både lördag-söndag så det kan nog vara bra att hålla sig lugn och fin idag. För övrigt kan jag ha klarat speakingdelen, kanske. Det hjälper väll dock inte så mycket då det är den totala procenten som räknas i slutändan.

So come over just be patient and don't worry

Varför ska man göra någonting man redan innan vet att man kommer att misslyckas med. Det känns så fruktansvärt onödigt, på alla sätt och vis. Pratar såklart om mitt Cambridge prov. Har första delen idag och måste säga att jag inte känner mig speciellt positiv. Det förstör min dag. Även om jag vet att jag kommer misslyckas betyder ju inte det att jag vill misslyckas. Nu ska jag ta mod till mig (Joanna och Sofia förstår nog) och gå till gymmet. Rensa skallen lite.

A strangled smile fell from your face

Min favoritserie (eller en av dom iallafall) har äntligen dragit igång igen. Jag pratar såklart om SYTYCD. Jag tycker däremot att auditions är den tråkigaste delen, så jag längtar tills dom väljer ut top tio. Här är Teddy, han var grym.


Who wants to sleep in the city that never wakes up

Det är bara sex veckor kvar tills semester och tills jag kommer hem till Sverige igen. På dom sex veckorna kommer mycket kul att hända utöver allt det vanliga (CAE räknas dock inte till kul.) Förövrigt firade mitt körkort ett år igår.

Certificate in Advanced English/Cambridge exam
VM
Midsommarfirande i Hyde park
Wimbledon
Brighton
(Oxford)



Top Gun Allstars @ Nationals 2010

Jag tycker att Top Gun var grymma på Nationals i år (nog för att dom alltid är det.) Lite sent påtänkt att skriva detta nu kanske, haha.



good love is on the way

Hur kan man vara såhär trött? Var kommer tröttheten ifrån. Jag måste verkligen resa mig ur sängen och kila till gymmet, men min kropp vill inte lyda. Ikväll är det Riverside med barnen, gilla.


London calling

Nu är det officiellt, jag ska inte flytta hem till Sverige efter sommarn utan bo kvar här i London. Maggan blev överlycklig och gav mig världens glädjekram vilket kändes superkul, att dom så gärna ville ha kvar mig. Får lite längre semester än jag trodde, är antagligen hemma i Sverige i fem veckor. Det känns super bra. Jag älskar familjen och jag älskar London. Jag är långt ifrån färdig här och det finns ingenstans jag hellre skulle vilja vara i höst (lite värme hade dock inte skadat, haha.)

They were sitting in the strawberry swing

Nu ska vi iväg för en sista pubkväll och öl med Emma innan hon lämnar oss. Det känns inte alls roligt, men jag träffar antagligen henne redan om sex veckor uppe i Umeå, och det är ju lite bättre.








And the grass is getting greener each day

Är hemma i London efter några mycket fina semesterdagar i Göteborg. Jag har bland annat haft två familjemiddagar, grill/spelkväll med mina bästa vänner, umgåtts med morfar, vart på tjörn och träffat släkt, tagit första doppet i havet (pinsamt sent jag vet), firat min underbara kusin som fyllde 20, träffat camy och ätit på thaien, träffat alla grannar.... Nu ska jag lyfta på arslet och ge mig ut och springa. 






















did I say too much did i say enough

Våran varmvattenberedare har en tendens att stänga av sig själv, och eftersom att jag inte vet hur man sätter på den så har ju fått duscha i iskallt vatten. Inte blir det bättre av att värmen i huset nu är avstängd på heltid. Iskallt vatten och iskallt hus är inte en bra kombi. Joanna har vart här en stund för ett avsked (ja fem dagar utan att ses är väldigt mycket för oss.) Alla mina London vänner kan nog gissa vad vi sysselsatte oss med när hon var här... Nu ska jag sova, för jag har bestämt mig för att inte dygna. Snart är jag i Sverige, och jag tror inte ni förstår hur konstigt det känns.



tuesday

Jag har fått ett jobb. Ja ett till jobb alltså. Ska börja jobba runt tio timmar i veckan hos en annan familj. Det känns bra, skönt med mer pengar, man blir ju inte direkt rik av aupair livet. Nu ska jag snart ta tag i allt tråkigt jag har att göra idag. Städa, tvätta, diska, packa osv.

Dancing, walking, clock keeps on tocking

Jag har haft en fin kväll. God mat och gott sällskap (dom var faktiskt riktigt smaskiga.) Imorgon ska jag upp tidigt. Har en del att göra och fixa nu innan jag åker, för imorgon natt åker jag ju faktiskt till flygplatsen. Bara det blir en upplevelse, att ta sig till Stansted mitt i natten. Det går nog bra, och med några trevliga bilder från idag säger jag godnatt!
















RSS 2.0